De sprong in het diepe

Doorbreken van het geheim
Misbruik is een gevoelig onderwerp. Helaas durven veel overlevers niet te praten over wat hun is overkomen. Dit is vaak omdat er ten onrechte wordt gedacht dat zij mede of ten dele schuldig zijn aan de gebeurtenis. Vaak wordt geadviseerd om erover te praten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms is de angst zo groot dat we er liever bij weg blijven. Dat is begrijpelijk maar vaak komt er een moment in ons leven dat we er niet meer omheen kunnen. We staan met de rug tegen de muur en kijken machteloos toe hoe alles in de soep lijkt te lopen. We weten niet hoe het verder moet.

Als dit bij jou het geval is, weet dan: je kan een kant op, er is een uitweg.
Je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn mensen die hetzelfde pad bewandelen als jij.

Als je de sprong in het diepe waagt, je doorbreekt de stilte en je gaat praten over wat jou is overkomen in een veilige omgeving. Dan zal je zien dat het de beste stap van je leven is.

 

 

Individuele therapie

Je bent welkom voor individuele therapiesessies en begeleiding. De vraagstukken waarvoor je komt mogen uiteenlopend zijn. Zo zijn deze sessies gericht op het herstellen van je basisvertrouwen en het voelen van de emotionele verbinding in jezelf.

Kennismaking is gratis

Aanmelden voor individuele therapie

Groepstherapie

Therapie in groepsverband is een fijne en effectieve methode.  Tijdens de therapie ga je ervaren hoe waardevol het is om gezamenlijk met een groep anderen therapie te volgen. Groepstherapie heeft veel voordelen, je ontmoet mensen die hetzelfde ervaren als jij. Als geen ander begrijpen zij je en hoor je hoe anderen met problemen of situaties omgaan. Dit is erg waardevol voor je eigen verwerkingsproces. Tijdens de therapie leer je, jezelf en je handelen begrijpen. Je krijgt handvatten, je leert patronen herkennen en ze te doorbreken.

  • In de groep zitten meestal 8 tot 12 deelnemers. De groep wordt meestal begeleid door 1 of 2 therapeuten. Dit is afhankelijk van de grootte van de groep.
  • Twijfel je over individuele therapie of groepstherapie? Neem gerust contact op dan bespreken we wat het beste bij jou past.
Aanmelden voor groepstherapie

Lotgenoten

Als groepstherapie nog een stap te ver is kan je ook deelnemen aan een lotgenotengroep. Een lotgenotengroep is laagdrempeliger. Hier bespreken we diverse onderwerpen die aanbod komen en op dat moment van belang zijn. Door het gesprek met elkaar aan te gaan leer je hoe anderen omgaan met dezelfde problemen als jij. De kracht van werken met een groep zit in de herkenning in-, en het leren van elkaar.  Bij genoeg aanmeldingen start er een groep.

 

 

 

 

Aanmelden lotgenotengroep

“van slachtoffer, naar overlever naar overwinnaar.”

Ervaring:

De sessie die ik heb gedaan was met het paard Domina. Eerst was ik nog erg sceptisch over hoe een paard mij zou kunnen “helpen”. Roselie gaf mij een vertrouwd gevoel en de juiste begeleiding met Domina om mij in te laten zien waar mijn probleem zit. Door de hulp van Roselie ben ik nu veel wijzer geworden over mezelf, met de juiste begeleiding van Roselie kan ik het stukje uit het verleden een beter plekje geven.

– Wil graag anoniem blijven